Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2015

Прокурори Донеччини отримали статус учасників АТО

Наказом керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України працівники органів прокуратури Донецької області, у межах своїх повноважень визначених Законом «Про прокуратуру», залучені до виконання завдань штабу АТО. Цей документ – є основною підставою для надання статусу учасника бойових дій в зоні, оскільки він надається працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції та районах її проведення.

Тим часом як деякі представники суспільних організацій висловлюють критичну думку з цього приводу, працівники органів прокуратури у межах своєї компетенції та у взаємодії з АТЦ виконують покладені на них задачі, ризикуючи власною безпекою та безпекою рідних і близьких, які з різних причин залишаються на захопленій території. Важливо розуміти, що свою роботу працівники органів прокуратури Донецької області виконують не озброєними та не приховуючи облич.

Звісно, не можна припускатися до будь-яких зрівнянь військовослужбовців, які перебувають на передовій та посадовців. Без жодних сумнівів, подвиги тих, хто на передовій захищає національні інтереси має більшу вагомість. Але ж керівництво АТО ставить перед військовими та правоохоронними органами різні завдання.

Слід зазначити, що з більш ніж тисячного колективу працівників органів прокуратури Донецької області статус учасника АТО отримали лише 26 прокурорів, оскільки саме вони виконують завдання штабу Антитерористичної операції. Рішення про встановлення статусу працівникам прокуратури Донецької області приймалося колегіально Міжвідомчою комісією, створеною Державною службою у справах ветеранів війні та учасників АТО.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 4475