Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2015

За позовом прокуратури Донеччини суд зобов’язав підприємство повернути державі 3500 га сільгоспугідь вартістю майже 80 млн грн

Після повторного розгляду Господарський суд Запорізької області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокурора Новоазовського району Донецької області в інтересах держави в особі Павлопільської сільської ради та головного управління Держземагентства у Донецькій області та зобов’язав ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» припинити користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею 3555,5 га вартістю близько 80 млн грн та повернути її у власність держави.

Встановлено, що у 1993 році Державному підприємству «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» було надано у постійне користування для сільськогосподарського використання землі Павлопільської сільської ради загальною площею більше 3500 га. Однак, у 1996 році державне підприємство шляхом приватизації перетворилося на суб’єкт підприємницької діяльності й фактично втратило право на користування землею, та до теперішнього часу необхідних правовстановлюючих документів не оформило.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3955