Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2015

За клопотанням прокуратури Донеччини військовослужбовця, який підозрюється у вбивстві та пораненні мирних мешканців, заарештовано на 2 місяці

Під час досудового розслідування встановлено, що ввечері 13 вересня  поточного року військовослужбовець 53 механізованої бригади 1985 року народження, в селі Верхньоторецьке Ясиноватського району Донецької області пострілом в голову вбив 41-річного мешканця Костянтинівського району Донецької області.
 
Днем пізніше цей же військовий вистрелив з автомата ще в одного громадянина – 22-річного мешканця села Верхньоторецьке. В результаті пострілу хлопець отримав тяжке вогнепальне наскрізне поранення в ногу та був госпіталізований до лікарні.
 
На даний час слідчими встановлено, що в обох випадках військовослужбовець ЗСУ знаходився у стані алкогольного сп’яніння. З місць злочинів чоловік втік, проте через деякий час був затриманий правоохоронцями.
 
У вбивстві та пораненні мирних мешканців чоловік зізнався. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
 
За клопотанням прокуратури міста Дружківка військовому судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Досудове розслідування триває, віршується питання про передачу кримінального провадження до військової прокуратури.
 
                                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3458