Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2015

На Донеччині судитимуть 36-річну терористку, яка очолює так зване міністерство фінансів «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно       36-річної мешканки м. Донецька, яка обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). 
 
Під час досудового розслідування встановлено, що у липні 2014 року, коли терористи «ДНР» встановили контроль над м. Донецьк, засновниця приватного підприємства «Інфокон» залишилась на тимчасово окупованої території та, починаючи з листопада 2014 року, стала членом терористичної організації «ДНР», очоливши так зване міністерство фінансів «ДНР». 
 
Під час роботи колишня підприємець видавала нормативно-правові акти від імені нелегітимного міністерства фінансів «ДНР», організовувала збір та отримання матеріальної і фінансової допомоги від інших учасників терористичної організації.
 
На даний час жінка продовжує працювати на терористів та знаходиться на тимчасово окупованій території. Враховуючи вказаний факт, правоохоронними органами було прийнято рішення про проведення у відношенні обвинувачуваної спеціального досудового розслідування.
 
Наразі справу спрямовано до суду для її заочного засудження. Терористці загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
                                              Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3358