Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2015

Прокуратура Донецької області розслідує загибель колишнього міністра палива та енергетики терористичної організації «ДНР»

                                
До органів прокуратури України із заявою про вчинення кримінального правопорушення звернувся мешканець міста Києва. У своєму зверненні він стверджує, що його брата - Євгена Файницького, який працював на терористів «ДНР» жорстоко вбито та інформація про цей факт замовчується.
 
Наразі прокуратурою Донецької області встановлено, що  Євген Файницький наприкінці 2014 – початку 2015 років працював так званим «міністром палива та енергетики «ДНР». У Лютому поточного року, згідно інформації ЗМІ, його було затримано представниками псевдо-міністерства держбезпеки «ДНР» ніби-то за шпіонаж. 
 
У матеріалах, переданих заявником до органів прокуратури України є офіційна відповідь виконуючого обов’язки так званого Генерального прокурора «ДНР» Андрія Співака в якій зазначено, що Євгена Файницького заарештовано за «…проукраинскую, бендеровскую, националистическую позицию».
 
Проте, знайти чоловіка рідні так і не змогли, а згодом отримали з РФ підтвердження того, що він помер ще у травні 2015 року. Важливо зазначити, що свідоцтво про смерть Євгена Файницького видано Відділом записів актів цивільного стану Мілеровського району Ростовської області РФ, а місцем смерті значиться місто Донецьк Донецької області.
 
Що стало причиною смерті колишнього міністра терористів, наразі з’ясовуватимуть у прокуратурі Донецької області.
Дані за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ст. 115 КК України (умисне вбивство).
Слідство триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3929