Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2016

На Донеччині за клопотанням прокуратури заарештовано колишнього депутата, який співпрацював з терористами

Під час досудового розслідування встановлено, що з квітня по червень 2014 року, коли представники терористичної організації «ДНР» захоплювали селища та міста Донецької області, діючий депутат Новолуганської селищної ради Артемівського району Донеччини активно співпрацював з терористами.
 
Так, 11 травня 2014 року депутат селищної ради чергував у складі групи охорони громадського порядку під час незаконного референдуму на території с.Новолуганське.
 
Далі, у червні того ж року, 60-річний депутат вступив до незаконного збройного формування «ДНР» та почав чергувати на блокпосту терористів, розташованого на в’їзді до міста Дебальцеве.
 
Чоловікові бойовики видали камуфльовану уніформу, карабін та набої до нього.  До його обов’язків входило регулювання дорожнього руху на блокпості, ведення контрольно-пропускного режиму, перевірка автотранспорту, багажу та осіб, які перетинали блокпост, а також участь у боротьбі та протидії ЗСУ у разі їх наближення до території підконтрольній терористам «ДНР».
 
Наприкінці червня 2014 року діючий депутат добровільно вийшов зі складу вищезазначеного незаконного збройного формування.
 
Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань).
 
За клопотанням прокуратури Донецької області правопорушнику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За співпрацю з терористами колишньому депутату загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2249