Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2016

На Донеччині засуджені троє посібників терористів «ДНР»

Вироком Артемівського міськрайонного суду Донецької області трьох чоловіків засуджено за співпрацю з терористами «ДНР».
 
Під час судових слухань встановлено, що з квітня по липень 2014 року, коли представники терористичної організації «ДНР» захопили будівлю Артемівської міжрайонної прокуратури та організували у ній «військовий штаб» терористичної організації «ДНР» у м. Артемівську, троє місцевих мешканців 1979, 1983 та 1945 років народження активно співпрацювали з бойовиками.
 
Вони, будучи озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, вдягненими у військовий камуфльований одяг з відзнаками належності до «ДНР», спільно з терористами охороняли адміністративну будівлю прокуратури, та осіб, які незаконно, насильницьким шляхом утримувались у будівлі та підвальному приміщенні, тобто скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Крім того встановлено, що один із правопорушників зберігав у гаражі особливо небезпечні наркотичні засоби та прекурсори – концентрат макової соломи, опій (ацетильований) та соляну кислоту. Тому його дії додатково кваліфіковані за ч. 1ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів), ч. 1 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання прекурсорів) та ч. 1 ст.317 -  (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
Державним обвинуваченням у суді повністю доведено провину чоловіків.
 
Суд, підтримавши позицію прокуратури Донецької області, призначив обвинуваченим покарання у вигляді 10, 9 та 8 років позбавлення волі.
           
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2577