Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2016

У Слов’янську прокуратура підозрює чотирьох чоловіків у викраденні жінки заради викупу

Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом захоплення в заручники 30-річної жінки.
 
Встановлено, що ввечері 18 травня, троє раніше судимих мешканців Слов’янського району і Полтавської області, один з яких є колишнім співробітником спецпідрозділу МВС України, напали на жінку, яка виходила з під’їзду багатоповерхівки у місті Слов’янську, та силоміць затягли її в салон свого автомобіля.
 
Надівши на голову жінці балаклаву, її привезли до будинку одного з нападників. В той же день зловмисники зателефонували співмешканцю заручниці і висунули вимогу про її повернення в обмін на грошову винагороду у сумі 50 000 доларів США.
 
Згідно з домовленостями, 21 травня двоє з вимагателів отримали залишені чоловіком в умовному місці грошові кошти загальною сумою 21 000 доларів США та 100 євро, та намагалися втекти на рейсовому автобусі, але були затримані правоохоронцями. Згодом було встановлено місцезнаходження інших членів злочинної групи, а також  - зниклої жінки, яка перебувала зв’язаною під наглядом охоронця у лісі поблизу селища Черкаське Слов'янського району.
 
На даний час здоров’ю жінки нічого не загрожує.  Її викрадачам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) КК України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває. Викрадачам загрожує до 15 років за ґратами.
 
 
Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2701