Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2016

Прокуратура Донецької області викликає на допит колишнього начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова (ФОТО)

Слідчим відділом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) КК України стосовно генерал-майора міліції, який у 2014 році зрадив присязі працівника правоохоронних органів України та  сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації «ДНР».
 
Прокуратурою встановлено, що громадянин Романов, 1968 року народження, уродженець м. Донецька, у період з лютого по березень 2014 року, знаходячись на посаді начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, не організував належну роботу відомства щодо запобігання проведенню антиукраїнських мітингів у м. Донецьку та притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого «референдуму» про відокремлення території Донецької області від України.
 
Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації очільник міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських безладів та пообіцяв їм співпрацю з боку міліції.
 
Через те, що поплічник терористів перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратурою Донецької області прийняте рішення про проведення стосовно нього спеціального досудового розслідування.
 
На даний час Романову заочно оголошено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення, а також його оголошено у розшук.
 
 15, 16 та 17 серпня поточного року прокуратура Донеччини офіційно викликає на допит громадянина Романова Романа Миколайовича для вручення йому повідомлення про підозру, допиту в якості підозрюваного, закінчення досудового розслідування та ознайомлення із матеріалами кримінального провадження.
 
 
 
Виступ Р. Романова у захопленій будівлі Донецької ОДА: 
 
                                    Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3959