Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2016

На Донеччині затримано росіянина – учасника терористичної організації «ДНР», який приймав участь у обстрілі українських військових у с. Широкине

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 – 3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Під час слідства встановлено, що у грудні 2014 року, росіянин 1996 р.н., громадянин Республіки Узбекістан, уродженець м. Ташкент, зареєстрований у м. Калуга РФ за власним бажанням вступив до лав терористів «ДНР».
 
З грудня 2014 по травень 2015 року 20-річний бойовик перебував у складі 1-го батальйону 9-го Окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР» із місцем дислокації поблизу с.Широкине Новоазовського району Донецької області, на посаді гранатометника.
 
Росіянин особисто приймав участь в бойових діях на стороні незаконних збройних формувань у вказаному районі, безпосередньо ведучи вогонь з різних видів озброєння по позиціях Збройних сил України.
 
Крім того, оперативним шляхом встановлена сторінка у соціальній мережі «Вконтакте», якою користується затриманий, а фотографії, які поплічник терористів долучає до своєї сторінки, підтверджують факт його перебування у складі незаконного збройного формування.
           
13 серпня поточного року бойовика затримано представниками УСБУ в Донецькій області.
 
Наразі йому повідомлено про підозру у вчинені вказаного кримінального правопорушення, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3396