Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2016

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження начальника Донецького СІЗО

Слідчій відділ прокуратури Донецької області завершив спеціальне досудове розслідування стосовно правоохоронця-зрадника, який перейшов на бік терористів «ДНР».
 
Встановлено, що у серпні 2014 року заступник начальника СІЗО з режиму і охорони Донецького слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області, 1969 року народження, зрадив присязі та почав активно співпрацювати з бойовиками, зайнявши посаду «начальника Донецького слідчого ізолятора у м. Донецьк, Донецькій області».
 
Виконуючи покладені на нього обов’язки по керівництву діяльності «Донецького слідчого ізолятора», колишній працівник Державної пенітенціарної служби України створював умови для діяльності терористичної організації «ДНР» на території міста Донецьк, Донецької області, уявно впевнюючи місцеве населення у легітимності злочинної діяльності очолюваного ним СІЗО, законності і правомірності дій бойовиків, пропагандуючи таким чином ідеологію тероризму.
 
Через те, що обвинувачуваний продовжує працювати на терористів, його судитимуть заочно. Обвинувальний акт за ч 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) прокуратурою вже скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає до 15 років за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3218