Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2017

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт щодо заочного засудження Голови Центрального Республіканського Банку терористичної організації «ДНР» (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 48-річної громадянки України, яка перейшла на бік терористів.
 
Установлено, що у березні 2015 року мешканка м. Донецька Никитіна І.П., діючи умисно, з особистих ідеологічних міркувань, вирішила вступити до складу терористичної організації «ДНР» та прийняти безпосередню участь у ній.
 
Жінка зайняла посаду так званого Голови Центрального Республіканського Банку терористичної організації «ДНР», на якій вона, забезпечуючи реалізацію завдань  політичного блоку терористичної організації «ДНР», перебуває по теперішній час.
 
До її обов’язків входить видача псевдо-документів, на основі яких підпорядковані їй особи забезпечують реалізацію покладених на «банк» функцій, в т. ч. щодо створення, реорганізації та ліквідації відділень «банку»; встановлення курсів валют; здійснення стягнення грошових коштів з юридичних та фізичних осіб у вигляді податків, а також вчиняє інші протиправні дії, які направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на території Донецької області, тимчасово непідконтрольній державній владі України.
 
Дії Никитіної І.П. кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 КК України як участь у терористичній організації.
 
Через те, що вона продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини та працювати на бойовиків, її судитимуть заочно. Наразі обвинувальний акт вже скеровано до суду.
 
За співпрацю з терористами обвинувачуваній загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3422