Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2017

На Донеччині скеровано до суду обвинувальний акт щодо судді так званого Верховного суду терористичної організації «ДНР», яка виносила смертні вироки українцям (ФОТО)

Слідче управління прокуратури Донецької області скерувало до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишньої судді Апеляційного суду Донецької області, яка обвинувачується у співпраці з терористами «ДНР».
 
Установлено, що у січні 2015 року суддя Апеляційного суду Донецької області Стратейчук Л.З. порушила Присягу, зрадила своїй країні та перейшла на бік бойовиків. На підставі указу голови терористичної організації «ДНР» вона зайняла посаду «судді Верховного суду «ДНР».
 
Під час виконання своїх обов’язків, діючи всупереч Конституції України та чинного законодавства України, перебуваючи у м. Донецьку, Стратейчук Л.З., виступаючи у засобах масової інформації, що працюють на бойовиків, зазначила про створення військового трибуналу терористичної організації «ДНР» при верховному суді «ДНР» та розповіла про винесення трибуналом першого смертного вироку.
 
Таким чином, обвинувачувана, будучи на той час діючою суддею України, перебуваючи на посаді судді «Верховного суду «ДНР» - псевдо органу судової влади, брала участь у терористичної організації «ДНР» та сприяла її діяльності, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.258-3 КК України.
 
Важливо зазначити, що на даний час зрадницю звільнено із займаної посади. Через те, що пособниця терористів переховується від слідства, її судитимуть заочно. Максимальна міра покарання по вказаній статті – 15 років позбавлення волі.
                           
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3916