Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2017

Винесено вирок черговій інформаторці терористів «ДНР»

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав мешканку Волноваського району 1947 р.н. винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) КК України.
 
Під час судових слухань доведено, що мешканка с. Хлібодарівка у вересні 2014 року стала активно співпрацювати з бойовиками терористичної організації «ДНР». Жінка з мобільного телефону передавала деталізовані дані про місця дислокації, маршрути пересування та вогневі позиції військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції у Волноваському районі, а також с. Старий Крим Кальміуського району м. Маріуполя та м. Мангуш Донецької області.
 
Вказану інформацію засуджена передавала учаснику терористичної організації «ДНР» з позивним «Багіра». У подальшому бойовики використовували ці данні у веденні терористичної діяльності проти органів державної влади та військових підрозділів Україна, а саме - у здійсненні артилерійських обстрілів місць дислокації українських військових та військової техніки.
 
У суді жінка повністю визнала свою провину в інкримінованому злочині та розкаялась.
 
Вирок суду – 2 роки та 2 місяці позбавленні волі.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2326