Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2017

Так званого «Міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР» заочно засуджено до 12 років позбавлення волі (ФОТО)

У вівторок, 6 червня, колегія суддів Дзержинського міського суду Донецької області ухвалила обвинувальний вирок колишньому заступнику начальника управління – начальнику відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області Дікому О.О.
 
Так, під час судових слухань встановлено, що у травні-червні 2014 року Олексій Дікій, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичній організації «ДНР» брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ в Донецькій області, що у місті Донецьк.
 
Залишившись на тимчасово підконтрольній бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації «ДНР». Так, у 2014 році колишнього правоохоронця було призначено на посаду першого заступника Міністра внутрішніх справ «ДНР». А вже на початку 2015 року, після присвоєння звання «Герой ДНР», Олексій Дікій зайняв посаду так званого «Міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього українського правоохоронця проводили слідчі прокуратури Донецької області. Через те, що засуджений перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судили заочно.
 
Суд, підтримавши позицію державного обвинувачення – прокуратури Донецької області, визнав громадянина Дікого О.О. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України та заочно засудив до 12 років позбавлення волі.
                             Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3728