Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2017

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого «Міністра фінансів терористичної організації «ДНР» (ФОТО)

Під час спеціального досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, встановлено, що 38-річна уродженка м. Донецька у листопаді 2014 року добровільно вступила до лав терористів та зайняла посаду так званого «міністра фінансів ДНР».
 
Перебуваючи на вказаній посаді, обвинувачена реалізовує покладені на «міністерство» функції щодо фінансового контролю за використанням так званих «бюджетних коштів, коштів державних бюджетних та позабюджетних фондів ДНР», за рахунок яких, в свою чергу, фінансуються так звані «бюджетні установи ДНР», зокрема «установи силового блоку».
 
Усвідомлюючи, що грошові активи, збір та обіг яких відбувається на території Донецької області, тимчасово непідконтрольній українській владі, буде використано для цілей бойовиків, зокрема щодо насильницької зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також утримання захопленої бойовиками частини Донецької області, підозрювана продовжує працювати на терористів, забезпечуючи своїми діями фінансування терористичної діяльності.
 
Через те, що правопорушниця знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, стосовно неї проводилось спеціальне досудове розслідування за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2  ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.
 
Наразі обвинувальний акт прокуратурою скеровано до суду для заочного засудження. Максимальна міра покарання по вказаним статтям – до 12 років ув’язнення.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2674