Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2017

На Донеччині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян, які викрадали та катували людей

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 121 (тяжкі тілесні ушкодження), ч.2 ст. 125 (легкі тілесні ушкодження), ч.2 ст. 127 (катування), ч.3 ст. 146 (викрадення людини) КК України.
 
Під час досудового розслідування установлено, що у Маріуполі двоє чоловіків 24 та 25 років разом зі спільниками, застосовуючи фізичне насильство та сльозогінний газ, викрали двох чоловіків 21 та 19 років. Заштовхавши їх у автомобіль, привезли на територію покинутого заводу. Там викрадених били ногами, руками, палицею, а також прикладами мисливської зброї по різних частинах тіла, погрожуючи вбити. Нападники накривали жертвам обличчя тканиною та поливали водою, притискували до тіла підпалені сигарети, а одному із викрадених прострелили ногу.
 
 Все це зловмисники робили аби отримати від чоловіків визнання вини щодо  незаконного збуту  наркотичних засобів безпосередньо ними та іншими особами.
 
Обом потерпілим було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, від яких один з чоловіків помер.
 
Через деякий час правопорушників затримали та заарештували.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Викрадачам загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3535