Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2017

Інформатора терористів «ДНР» засуджено до 8 років за ґратами

У ході судових слухань доведено, що 48-річний мешканець м. Донецька з травня по червень 2015 року активно сприяв представникам терористичної організації «ДНР».
 
Засуджений систематично передавав представнику бойовиків із позивним «Хасан» деталізовані дані про місця дислокації, маршрути пересування та вогневі позиції військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, зокрема в м. Маріуполі, с. Очеретине, с. Кураховка, м. Курахове та м. Селідове Донецької області.
 
Вказані дані інформатор терористів збирав періодично виїжджаючи з окупованої території, а після повернення до м. Донецька відразу дзвонив до так званого «головного розвідувального управління ДНР» та детально розповідав про усе, що бачив.
 
 У подальшому вказану інформацію бойовики використовували під час артилерійських обстрілів зазначених населених пунктів.
 
Злочинні дії чоловіка були припинені у листопаді 2015 року. Його затримали співробітники СБУ в с. Новотроїцьке Волноваського району та за клопотанням прокуратури заарештували.
 
            Суд, підтримавши позицію публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичної організації), та засудив до 8 років позбавлення волі.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3055