Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2017

За служіння терористам мешканець Краматорська три роки проведе за ґратами

Активна участь у діяльності не передбаченого законами України збройного формування, що супроводжувалась вчиненням опору представникам влади, обернулася для мешканця Краматорська черговим тюремним строком.
 
Покарання у вигляді трьох років ув’язнення призначив суд 34-річному чоловіку, який у травні 2014 року вступив до лав бойовиків терористичної організації «ДНР» та виконував злочинні накази ватажків, здійснюючи пропускний режим на одному із блокпостів м. Краматорська. Зокрема,  перевіряв автотранспорт, особисті речі та документи водіїв і пасажирів, а виявивши серед них проукраїнські налаштованих та незгодних з діями «ополченців», повідомляв про це командирам.
 
У березні 2017 року, завдяки скоординованим оперативно-розшуковим заходам, посібника терористів було затримано на підконтрольній Україні території. 
 
Публічне обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, наголосило на тому, що вказані незаконні дії чоловік вчинив у період умовно-дострокового звільнення, відбувши 10-річний строк за ґратами за крадіжку та незаконне заволодіння транспортом.
 
Суд врахував усі доводи прокуратури та, визнавши чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) КК України, засудив до реального позбавлення волі.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2332