Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2018

На Донеччині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків, які готували теракт у Маріуполі (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими СБУ завершено досудове розслідування кримінального провадження та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 (замах на терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 263 (замах на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
Встановлено, що координатор диверсійно-розвідувальних груп, який працює у так званому «Міністерстві державної безпеки терористичної організації ДНР», завербував двох мешканців Донецька та мешканця Тельманівського району з метою скоєння терористичного акту у місті Маріуполь.
 
Зокрема останні планували встановити та підірвати протипіхотні міни на території розташування військовослужбовців окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України «Азов», які дислокувалися у місті.
 
Координатор розподілив між трьома чоловіками ролі, тож кожен з них відповідав за свій напрямок роботи: забезпечення вибухівкою, закладання вибухівки та забезпечення пересування до місця скоєння злочину. За свою «роботу» чоловіки, яким від 36 до 57 років, отримали грошове винагородження у сумі від 200 до 500 доларів США.
 
Завдяки ефективній співпраці прокуратури та Служби безпеки України вказану групу осіб було затримано ще на стадії підготовки терористичного акту, який було заплановано на 13 липня 2017 року.
 
У ході слідства з’ясовано, що метою вчинення теракту було залякування населення, вбивство громадян та дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.
 
Під час санкціонованого обшуку у чоловіків виявлено та вилучено протипіхотні міни, осколкові гранати, гранати дистанційної дії та запали до гранат.
Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тож вирок суду вони чекатимуть за ґратами.
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2820