Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2018

У Краматорську колишнього «ополченця» засуджено до позбавлення волі за службу бойовикам та пограбування перукарні

У ході судового процесу встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Краматорськ знаходилось під тимчасовою окупацією збройних формувань терористичної організації «ДНР», 28-річний раніше судимий місцевий мешканець брав участь у здійсненні пропускного режиму на одному із блокпостів. До його обов’язків, зокрема, входили перевірка транспортних засобів і документів у водіїв і пасажирів та виявлення громадян, не згодних з окупаційним режимом.
 
Після визволення міста від бойовиків колишній «ополченець» протягом трьох років переховувався від правоохоронців, проте у липні 2017 року був затриманий за підозрою у скоєнні чергового злочину. Будучи клієнтом однієї з перукарень, чоловік витягнув з кишені заздалегідь підготовлену цеглину та вдарив нею по голові перукаря. Утримуючи поранену жінку на підлозі, зловмисник наказав віддати йому грошові кошти, що належать закладу. Забравши із підсобного приміщення гроші, грабіжник з місця злочину втік.
 
Завдяки доказам, наданим суду Краматорською місцевою прокуратурою, яка підтримувала публічне обвинувачення, чоловіка визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених   ч. 2 ст. 260  (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань), ч. 3 ст. 186 (грабіж, поєднаний з проникненням у приміщення) КК України, та засуджено до 4 років і 3 місяців позбавлення волі.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2647