Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2018

За втручання прокуратури розірвано незаконний договір підряду та до місцевого бюджету повернуто 800 тис грн

Красноармійською місцевою прокуратурою вивчено законність використання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію приміщення для розміщення амбулаторії № 10 комунальної медичної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги».
 
Встановлено, що між КМУ «ЦПМСД» та суб’єктом господарювання укладено договір на реконструкцію приміщення для розміщення амбулаторії на загальну суму понад 2,5 млн грн. На виконання вказаного договору з місцевого бюджету на користь фізичної особи-підприємця перераховано попередню оплату у розмірі 800 тисяч гривень.
 
Проте під час вивчення тендерної документації прокуратурою виявлено суттєві порушення Закону України «Про публічні закупівлі». Установлено, що  тендерна пропозиція переможця не відповідає вимогам замовника.
 
З цих підстав керівник Красноармійської місцевої прокуратури звернувся  з позовною заявою до Господарського суду Донецької області в інтересах держави до КМУ «ЦПМСД» та підрядника про визнання недійсним договору та повернення суми попередньої оплати.
 
Рішенням суду провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним виконанням позивачами вимог прокуратури.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3195