Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

У Слов’янську судитимуть чоловіка, який заради наживи знищив 145 дубів

Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у справі «чорного лісоруба», який обвинувачується у незаконній порубці 145 дерев.
 
Слідчі встановили, що у листопаді-грудні 2017 року 37-річний мешканець м. Краматорська вирішив збагатитися за рахунок продажу деревини. Для успішної реалізації свого плану зловмисник долучив до роботи вісьмох знайомих чоловіків, яких запевнив у наявності правовстановлюючих документів на порубку дерев на території Черкаської селищної ради Слов'янського району.
 
За допомогою ланцюгових бензопил чоловіки спиляли в одній з лісопосадок 106 живих дерев породи дуб, а в іншій – 39, спричинивши шкоду державі в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області на загальну суму майже 600 тис грн.
 
На даний час зібрано достатньо доказів для обвинувачення чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого чч.1,2 ст. 246 (незаконна порубка лісу, вчинена повторно) КК України, і обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2274