Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2018

Прокуратура відстояла в апеляційному порядку скасування результатів тендеру на 5,7 млн грн

Донецький апеляційний господарський суд повністю підтримав правову позицію Артемівської місцевої прокуратури та залишив без змін рішення Господарського суду Донецької області, яким задоволено позов прокурора про визнання недійсним рішення тендерного комітету щодо укладання договору на реконструкцію шкільної котельні.
 
Нагадаємо, у ході вивчення матеріалів тендерної процедури, проведеної спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом у Бахмутському районі,встановлено, що навчальним закладом та приватним підприємцем укладено договір на реконструкцію котельні вартістю понад 5,7 млн грн. Однак при цьому переможцем представлено копії ліцензій і дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, що можуть створити загрозу для життя і здоров'я працівників, а також не зазначено інформацію про найманих працівників, відсутні договори і документи про належне виконання аналогічних робіт.
 
З огляду на виявлені порушення Закону України «Про публічні закупівлі», прокуратура звернулась із позовом до суду, у якому вимагала визнати недійсним рішення тендерного комітету та скасування укладеного договору.
 
Згідно із ухвалою апеляційної інстанції, прокуратура запобігла нераціональному витрачанню 5,7 млн грн бюджетних коштів.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2483