Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

За принципової позиції прокуратури Донецької області члени ОЗГ, які вчиняли розбійні напади та катували людей, проведуть за ґратами від 8 до 12 років

Рішенням колегії суддів Красноармійського міськрайонного суду за результатами судового розгляду кримінального провадження, публічне обвинувачення у якому підтримувала прокуратура Донецької області, п’ятьох членів організованої злочинної групи (ОЗГ) засуджено до позбавлення волі строком від 8 до 12 років.
 
У ході судового розгляду встановлено, що у травні 2014 року двоє мешканців м. Покровська, знаходячись на території міста Донецька, вступили до лав терористичної організації «ДНР» та, повернувшись до рідного міста, маючи при собі зброю та боєприпаси, організували злочинну групу, до складу якої увійшли семеро мешканців Покровська та району віком від 28 до 42 років.
 
Впродовж липня-грудня 2014 року вказані особи, одягнуті у камуфляжну форму, маски та озброєні автоматичною вогнепальною зброєю, здійснили 12 розбійних нападів на підприємства та громадян у Красноармійському і Добропільському районах та заволоділи особистим майном та грошовими коштами потерпілих на суму майже 200 тис грн.
 
До приміщень приватних осель і підприємств зловмисники проникали шляхом розбиття віконного скла. Погрожуючи зброєю, вони зв’язували потерпілих та, застосовуючи тортури, а саме - ріжучи їм руки і вуха, вимагали віддати кошти.
 
При проведенні слідчих та оперативних заходів у осіб, причетних до розбійних нападів, вилучено автомат АК-74, пістолет ПМ, гранати, чисельні набої, камуфляжну форму.
 
Суд підтримав позицію прокурора та засудив 32-річного організатора банди до 12 років позбавлення волі, одного з учасників до 10 років позбавлення волі, ще троє членів ОЗГ проведуть за ґратами наступні 8 років свого життя.
 
Щодо одного з учасників злочинної групи матеріали виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку із тим, що він перебуває у розшуку; стосовно сьомого учасника суд постановив застосувати заходи примусового медичного характеру на підставі результатів проведеної судово-психіатричної експертизи.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2960