Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Жінці, з вини якої ледь не померла 2-річна тяжкохвора дитина, загрожує позбавлення волі

Слов’янською місцевою прокуратурою погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) КК України.
 
27-річна мешканка с.Билбасівка Слов’янського району обвинувачується у тому, що будучи матір’ю трьох неповнолітніх дітей, неналежним чином виконувала свої батьківські обов’язки, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Так, з дня народження наймолодшої дівчинки у листопаді 2015 року (на обліку по вагітності жінка не перебувала і народжувала вдома) мати не створила належних умов для її розвитку, не піклувалась про стан здоров’я, залишала без нагляду, не забезпечувала достатнім харчуванням та, усвідомлюючи, що дитина погано набирає вагу та тривалий час хворіє, не зверталася до медичних закладів для її лікування.
 
У липні 2016 року, після виявлення тяжкохворої малолітньої дитини без нагляду дорослих, її поміщено до лікарні, а згодом - до дитячого будинку. Через рік горе-мати позбавлено батьківських прав на дітей.
 
Згідно із висновками експертів, 2-річна дитина хворіє на енцефалопатію, має вади серця та органів зору, розлади психологічного розвитку та гіпотрофію, що є наслідками злісного недогляду матері за власною донькою.
 
Вказане кримінальне правопорушення карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
 
 Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2171