Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2018

У Костянтинівці посадову особу виконкому міської ради судитимуть за службову недбалість

Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно посадової особи виконкому Костянтинівської міської ради, яка обвинувачується у  неналежному виконанні службових обов’язків, що завдало істотної шкоди, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.
 
Слідчі встановили, що у липні 2016 року між комунальним підприємством «Служба єдиного замовника» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту міжпанельних швів житлового фонду м. Костянтинівка на загальну суму 125 тис грн.
 
Не здійснивши технічний нагляд та контроль за проведенням ремонтних робіт, як того вимагають її посадові обов’язки, 62-річна начальник відділу капітального будівництва підписала акти виконаних робіт у той час, коли вони були виконані не у повному обсязі. Наслідком цієї службової недбалості стало незаконне перерахування підряднику майже 80 тис грн.
 
На даний час розмір шкоди, завданої комунальному підприємству, відшкодовано повністю. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Обвинувачуваній загрожує штраф від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2562