Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

На Донеччині до 5 років позбавлення волі засуджено двох поліцейських

5 років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати певні посади в правоохоронних органах строком на три роки та конфіскація майна – такий вирок постановив Вугледарський міський суд двом співробітникам поліції.
 
Під час судових слухань прокурором прокуратури Донецької області надано суду достатньо доказів провини двох співробітників Вугледарського відділу поліції Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області, яких у березні 2017 року викрито під час отримання неправомірної вигоди.
 
Установлено, що поліцейські здійснювали патрулювання на службовому автомобілі поблизу лісосмуги міста Вугледар, де виявили факт незаконної порубки дерев громадянином. За не притягнення останнього до адміністративної відповідальності правоохоронці висловили вимогу надати їм 5000 гривень.  Розуміючи протиправність таких дій, чоловік звернувся до правоохоронних органів.
 
Поліцейських викрито безпосередньо під час отримання грошових коштів у сумі 4600 гривень слідчими прокуратури Донецької області спільно з СБУ та Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України.
 
Двох чоловіків віком 32 та 37 років визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди), КК України. Вирок суду не набув законної сили, сторони мають 30 днів на його оскарження.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2277