Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

На Донеччині викрито прокурора, який раніше співпрацював із терористами

Завдяки ефективній співпраці прокуратури Донецької області з іншими правоохоронними органами викрито прокурора, який у 2014 році співпрацював із представниками «ДНР».
 
У 2016 році держслужбовець виконавчої служби ГУ юстиції в Донецькій області, вирішив спробувати свої сили у відкритому конкурсі на зайняття посад в органах прокуратури.
 
У 2017 році за результатами конкурсу, згідно з рейтинговим списком, чоловік був  працевлаштованим на посаду прокурора до однієї з місцевих прокуратур Донецької області.
 
Завдяки злагодженій роботі прокуратури Донецької області, військової прокуратури сил АТО, Генеральної інспекції ГПУ та поліції Донецької області встановлено, що у 2014 році тодішній держслужбовець, а нинішній прокурор,  входив до складу псевдодержавного утворення «ДНР». Будучи одягнутим у камуфляжну форму та маючи автомат, він ніс службу на одному з блокпостів «ДНР», де здійснював пропускний режим, перевіряв транспортні засоби та осіб.
 
На теперішній час прокуратурою Донецької області зазначеній особі повідомлено  про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях).   Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
У ході досудового розслідування будуть відпрацьовані можливі версії причетності цього «прокурора» до вчинення інших злочинів, передбачених українським законодавством, зокрема, наявність складу злочину за ст. 114 КК України (шпигунство).
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2745