Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2018

Прокурора, який раніше співпрацював із терористами, взято під варту

За клопотанням прокуратури Донецької області суд обрав запобіжний захід співробітнику однієї із місцевих прокуратур, який підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях), у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, 20 квітня чоловікові повідомлено про підозру в інкримінованому злочині.  Установлено, що у 2017 році за результатами конкурсу на зайняття посад в органах прокуратури колишнього держслужбовця органів виконавчої служби  ГУ юстиції в Донецькій області, працевлаштований до однієї із місцевих прокуратур області.
 
Завдяки злагодженій роботі прокуратури Донецької області, військової прокуратури сил АТО, Генеральної інспекції ГПУ та поліції Донецької області встановлено, що у 2014 році тодішній держслужбовець, а нинішній прокурор,  входив до складу псевдодержавного утворення «ДНР». Будучи одягнутим у камуфляжну форму та маючи автомат, він ніс службу на одному з блокпостів «ДНР», де здійснював пропускний режим, перевіряв транспортні засоби та осіб.
 
У ході досудового розслідування відпрацьовуються можливі версії причетності цього «прокурора» до вчинення інших злочинів, передбачених українським законодавством, зокрема, наявність складу злочину за ст. 114 КК України (шпигунство).
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3322