Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2018

У Краматорську двом чоловікам оголошено вирок у самовільному засіванні соняшником понад 70 га земель, що належать державі

Суд погодився з позицією публічного обвинувачення та визнав двох чоловіків, які здійснювали незаконну сільськогосподарську діяльність на належній державі землі, винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2   ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки групою осіб, яким завдано значної шкоди її законному володільцю) КК України. Чоловіків засуджено до 2 років обмеження волі з іспитовим строком 1 рік. Суд застосував стосовно них ЗУ «Про амністію».
 
Нагадаємо, у листопаді 2016 року чоловіки 38 та 39 років самовільно зайняли 4 земельні ділянки, розташовані вздовж траси Краматорськ – Дружківка, загальною площею близько 90 га. Частину угідь площею 74 га зловмисники обробили та засіяли соняшником, спричинивши державі матеріальну шкоду майже на 120 тис грн.
 
За клопотанням Краматорської місцевої прокуратури на земельні ділянки судом накладено арешт.
 
Грошові кошти у сумі 95,3 тис грн, отримані від реалізації вказаних посівів, надійдуть до бюджету Краматорської місцевої ради після набрання вироком законної сили.
 
Прокуратура усунула порушення у сфері земельних правовідносин та захистила інтереси держави. 
 
 
Таким чином прокуратура сприяла усуненню істотних порушень у сфері земельних правовідносин та захистила інтереси держави в особі Краматорської міської ради.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2775