Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури обвинуваченим у хуліганстві змінено запобіжний захід із застави на тримання під вартою

У підготовчому засіданні по справі за обвинуваченням чотирьох осіб у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України, Красноармійська місцева прокуратура виступила з клопотанням про зміну запобіжного заходу в вигляді застави стосовно двох фігурантів справи, які порушили обов’язки, покладені на них раніше судом, зокрема, спілкування зі свідками сторони обвинувачення. 
 
 Так, знаходячись під запобіжним заходом у вигляді застави, вони зустрілися із свідком та намагалися змусити його змінити раніше надані покази під час досудового розслідування на їх користь.   При цьому сторонньою особою, яка була присутня під час спілкування із свідком, було спричинено тілесні ушкодження з метою досягнення намірів обвинувачених.
 
Враховуючи вказані факти, прокурор Красноармійської місцевої прокуратури звернувся до суду із клопотанням про зміну запобіжного заходу у вигляді застави на тримання під вартою.
 
Колегією суддів клопотання прокуратури задоволено. Застава у розмірі 96 тис грн стосовно кожного з двох обвинувачених зарахована до спеціального фонду Державного бюджету України, а обвинуваченим змінено запобіжний захід на тримання під вартою.
 
Нагадаємо, що у вересні 2017 року четверо мешканців Покровська,  віком від 28 до 35 років, озброєні вогнепальною зброєю, в тому числі гладкоствольною мисливською рушницею та револьвером «Корнет-С», приїхали на автомобілі марки «ВАЗ-2107» до будинку своїх знайомих та, з метою з’ясування стосунків. Згодом стали стріляти по паркану, будинку та подвір’ю. На прохання сусідів припинити стрілянину зловмисники не реагували та впродовж 15 хвилин продовжували обстрілювати домоволодіння. Одним із пострілів підозрювані поцілили у власника будинку,  який на той час знаходився на подвір’ї, спричинивши йому вогнепальне наскрізне поранення в області тулубу. Після цього вони сіли до автівки та покинули місце злочину.
 
У вересні 2017 року підозрюваних заарештовано, однак троє з них скористалися правом і внесли заставу у сумі 96 тис грн кожен.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2091