Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

На Донеччині за співпрацю з терористами прокурор опинився на лаві підсудних

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом співпраці прокурора однієї із місцевих прокуратур області з представниками незаконного збройного формування «ДНР».
 
Обвинувальний акт за ч.2 ст. 260 КК України (участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях) затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті. За клопотанням прокуратури вирок суду обвинувачений чекатиме під вартою. Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, у 2016 році держслужбовець виконавчої служби ГУ юстиції в Донецькій області вирішив спробувати свої сили у відкритому конкурсі на зайняття посад в органах прокуратури. У 2017 році за результатами конкурсу, згідно з рейтинговим списком, обвинувачений був  працевлаштованим на посаду прокурора до однієї з місцевих прокуратур Донецької області.
 
 Під час досудового розслідування установлено, що у 2014 році чоловік  входив до складу псевдодержавного утворення «ДНР». Будучи одягнутим у камуфляжну форму та маючи автомат, він ніс службу на одному з блокпостів «ДНР», де здійснював пропускний режим, перевіряв транспортні засоби та осіб.
 
У квітні поточного року завдяки злагодженій роботі прокуратури Донецької області, військової прокуратури сил АТО, Генеральної інспекції ГПУ та поліції Донецької області прокурора викрито та затримано.  
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3207