Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

Жінці, яка збувала амфетамін на території Донецької області, загрожує до 12 років позбавлення волі

Прокуратурою Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання психотропних речовин з метою збуту, а також збут психотропних речовин у великих розмірах) ч. 3 ст. 307 (Незаконне зберігання психотропних речовин з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин, вчинених повторно за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах), та ч. 2 ст. 309 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення психотропних речовин, особою яка  раніше вчинила злочин, передбачений ст. 307 КК України) КК України стосовно мешканки міста Макіївка.
 
Установлено, що 35-річна жінка, за попередньою змовою з невстановленими під час проведення досудового розслідування особами, з метою особистого збагачення вирішила зайнятися збутом психотропної речовини, обіг якого обмежено – амфетаміном. Клієнтську базу жінка обирала за допомогою мережі Інтернет, де знайомилася із потенційними покупцями.
 
Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів того, що жінка неодноразово виїжджала з тимчасово окупованої території Донецької  області на територію, що контролюється українською владою, та впродовж лютого 2018 року збула жителю Краматорська психотропну речовину на загальну суму 36 тис грн.
 
У результаті проведення негласних слідчих дій, а також під час огляду за місцем тимчасового проживання жінки у орендованій квартирі  виявлено та вилучено пакети із розфасованим амфетаміном.
 
За скоєне правопорушення жінці загрожує до 12 років позбавлення волі. Вирок суду обвинувачена чекатиме під вартою.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2308