Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2018

Посадову особу судитимуть за злочинну недбалість, яка коштувала місцевому бюджету понад 175 тис грн

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування за обвинуваченням посадової особи одного з управлінь Краматорської міської ради у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
 
У ході розслідування встановлено, що у серпні 2015 року між управлінням та приватним підприємством укладено договір підряду на виконання робіт з капітального ремонту покрівлі загальноосвітньої школи. Остаточна сума договору склала 511 тис грн.
 
Проте посадова особа управління, на яку було покладено обов’язки з технічного нагляду за виконанням вказаних робіт, проявила злочинну недбалість  та особисто не перевірила фактичний стан справ на об’єкті, чим сприяла безпідставному перерахуванню підряднику понад 175 тис грн.
 
Слідство вважає звинувачення жінки у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, цілком доведеним, правильним та обґрунтованим.
 
Наразі обвинувальний акт прокуратурою погоджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2244