Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Прокурора засуджено до 6 років позбавлення волі за отримання хабара від співробітника поліції

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області працівника органів прокуратури визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала у суді прокуратура Донецької області, доведено, що прокурор однієї із місцевих прокуратур області у червні 2017 року вимагав у співробітника поліції 3 тис грн. За вказану суму прокурор обіцяв не ініціювати питання про відкриття кримінального провадження щодо заявника за неналежне виконання останнім своїх службових обов'язків.
 
1 червня заявник через посередника передав зазначену суму хабара працівнику прокуратури, залишивши гроші у шухляді робочого стола. Слідчі прокуратури Донецької області спільно з СБУ під час санкціонованого обшуку кошти в розмірі 3 тис грн виявили та вилучили.
 
Суд дослідив докази, наведені стороною обвинувачення, та, визнавши чоловіка винним в інкримінованому злочині, призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2581