Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2018

Працівника поліції викрито на отриманні неправомірної вигоди за безперешкодний перетин блокпосту

31 травня працівниками відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Донецької області та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях задокументовано факт отримання неправомірної вигоди працівником поліції.
 
             
 
Установлено, що 9 травня 51-річний мешканець м. Шахтарська повертався додому на автомобілі «Cherry Tiggo» з м. Бердянська та був зупинений на пункті пропуску працівником Мангушського відділу поліції  Центрального ВП ГУ НП в Донецькій області на підставі того, що його авто перебуває у розшуку та підлягає арешту до з’ясування обставин.
 
            
 
За допомогу у безперешкодному перетині блокпосту 30-річний поліцейський запросив з водія грошову винагороду у розмірі 300 доларів США. Пообіцявши виконати вказану умову, водій повернувся додому та одразу звернувся до правоохоронців, які задокументували факт отримання  першої частини грошових коштів загальною сумою 7500 грн посередником поліцейського та приховання їх під дорожнім знаком поблизу блокпосту.
 
На даний час поліцейського затримано в порядку   ст. 208 КПК України.
 
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
            Досудове розслідування триває.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2368