Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2018

На Донеччині посадовця Держгеокадастру викрито під час отримання хабара від приватного підприємця (ФОТО)

Слідчим відділом прокуратури Донецької області  спільно із співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях затримано начальника міжміського управління у мм. Краматорську та Дружківці Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області.
 
Посадовець вимагав від приватного підприємця 6400 гривень за нестворення перешкод при реєстрації та подальшому погодженні землевпорядної документації. Нечистого на руку посадовця затримано у службовому кабінеті безпосередньо після отримання обумовленої суми.
  
Чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі поєднане з вимаганням).
 
На теперішній час тривають слідчі дії. Готується повідомлення про підозру в скоєнні інкримінованого злочину та клопотання про обрання запобіжного заходу. Крім того встановлюється можлива причетність викритого посадовця до вчинення аналогічних злочинів.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років, з конфіскацією майна.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3286