Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2018

У Святогірську розірвано договір оренди землі вартістю 25 млн грн, яка майже десятиліття не використовувалась для спортивно-оздоровчих цілей

Господарським судом Донецької області задоволено у повному обсязі позовні вимоги Слов’янської місцевої прокуратури щодо повернення територіальній громаді м. Святогірська земельної ділянки, розташованої у межах прибережної захисної смуги р. Сіверський Донець.
Установлено, що у листопаді 2008 року між Святогірською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю для будівництва на березі річки спортивно-оздоровчого комплексу укладено договір довгострокової оренди земельної ділянки площею 20 га та вартістю близько 25 млн грн.
Однак з червня 2016 року по теперішній час плата за користування землею орендарем не вноситься, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму 900 тис грн. Крім того, за 10 років недобросовісний орендар так і не розпочав використовувати землю за цільовим призначенням.
Враховуючи те, що міською радою не вжито жодних заходів щодо виправлення ситуації, прокуратура виступила на захист інтересів держави. Згідно із рішенням суду, договір оренди розірвано, а суб’єкта господарювання зобов’язано повернути земельну ділянку територіальній громаді.
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2324