Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Прокуратура вимагає відновлення прав державних установ на постійне користування землею вартістю 42 млн грн

У грудні 2008 року розпорядженням голови Ясинуватської районної державної адміністрації надано право постійного користування 6-ма  земельними ділянками загальною площею понад 1700 га Донецькій державній сільськогосподарській дослідній станції Національної академії аграрних наук України та державному підприємству «Дослідне господарство Донецького інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук України».
 
Вказані землі сільськогосподарського призначення, у складі яких рілля, пасовища, полезахисні лісосмуги, та ті, що знаходяться під гідротехнічними спорудами і господарськими шляхами, розташовані на території Пісківської сільської ради та використовуються для  проведення наукових дослідів і впровадження у сільське господарство сучасних науково-технічних розробок.
 
Проте у травні 2015 року фізичними особами укладено ряд правочинів, за якими земельні ділянки вартістю майже 42 млн грн незаконно відчужено у приватну власність двом громадянам.
 
На теперішній час землю у незаконних власників витребувано. Прокуратура у судовому порядку вимагає відновлення права державних установ на постійне користування належними їй земельними ділянками.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2182