Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

Оголошено вирок чоловіку, який у 2014 році проводив незаконний референдум у Лиманському районі

Краснолиманським міським судом винесено вирок чоловіку, який скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України) КК України.
 
У ході судових слухань встановлено, що у травні 2014 року 56-річний мешканець с. Шандриголове Лиманського району, будучи головою так званої дільничної виборчої комісії, що розташовувалась в приміщенні місцевої агрофірми, за змовою з учасниками терористичної організації «ДНР» організував роботу з проведення незаконного референдуму про оголошення державної самостійності «ДНР».
 
Чоловік очолив і контролював роботу підлеглих членів комісії щодо формування списків виборців, видачі бюлетенів, підписав протокол з результатами незаконного голосування та разом із бюлетенями передав озброєним бойовикам.
 
Завдяки чіткій правовій позиції публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, суд визнав колишнього голову комісії винним в інкримінованому злочині - йому призначене покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2441