Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2018

Посадовця вугільного підприємства судитимуть за порушення законодавства про охорону праці, що призвело до загибелі двох гірників

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).
 
Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів того, що 41-річний майстер-гірничий однієї з дільниць вказаного підприємства допустив порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Так, у квітні 2016 року, працюючи в 4 зміну, посадовець не забезпечив та не проконтролював безпечне виконання робіт з перекріплення конвеєрного похилу і допустив до ведення цих робіт гірників. У подальшому стався обвал порід покрівлі, внаслідок чого були смертельно травмовані двоє працівників дільниці.
 
На теперішній час обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України – обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2167