Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2018

На Донеччині судитимуть п’ятьох осіб, які налагодили пересилання наркотиків до слідчого ізолятору

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 3 ст. 307 та ч. 3 ст. 311 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, вчинене організованою групою).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 42-річний раніше неодноразово судимий мешканець м. Дружківки, перебуваючи під вартою в Державній установі «Бахмутська установа виконання покарань (№6) в очікуванні рішення суду апеляційної інстанції щодо законності призначення йому покарання у вигляді 17 років позбавлення волі за умисне вбивство, вирішив налагодити у слідчому ізоляторі незаконний збут наркотичних засобів.
 
До реалізації свого задуму чоловік долучив рідного брата, дружину, співкамерника, який знаходився під слідством за вчинений грабіж, та інспектора установи. Володіючи інформацією щодо джерел придбання наркотиків та маючи прикриття у вигляді представника адміністрації установи, злочинна група у період з лютого по березень 2017 року налагодила  придбання і перевезення до установи наркотичних засобів, а саме - канабісу та прекурсорів, які прихованими в побутових предметах, речах та продуктах харчування доставлялись посилками і передачами.
 
У подальшому чоловік  встановлював місця схову наркотиків, керував процесом централізованого акумулювання грошових коштів, отриманих від їх збуту на заздалегідь відкритих банківських рахунках, та розподіляв між учасниками групи.
 
Протиправну діяльність групи припинено слідчими та прокурорами прокуратури Донецької області спільно з Управлінням протидії наркозлочинності ГУ НП в Донецькій області. Троє обвинувачених перебувають під вартою, одному суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, а працівнику установи, який співпрацював із злочинцями – домашній арешт.
 
На даний час досудове розслідування завершено. Подальшу долю усіх фігурантів цієї справи вирішить суд.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2465