Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисниці, яка вербувала жінок для виїзду до Ізраїлю та Туреччини з метою сексуальної експлуатації

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно жінки, яка вербувала жінок для заняття проституцією за кордоном.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що у січні 2018 року 24-річна жінка вступила у злочинну змову з особою, яка знаходиться в Ізраїлі, з метою пошуку молодих жінок, що перебували у важкому соціальному та матеріальному стані. Чоловік та жінка планували вербувати і відправляти їх до Ізраїлю та Туреччини для подальшої сексуальної експлуатації.
 
Так, обвинувачена у лютому 2018 року, знаходячись в одному із закладів Маріуполя, запропонувала 19-річній дівчині виїзд до Туреччини з метою заняття проституцією, гарантуючи гідні умови проживання, харчування, дотримання прав і інтересів, високу зарплатню (від 100 доларів США за одну годину праці). Після тривалої розмови потерпіла погодилась на пропозицію, проте, довести до кінця свій злочинний план вербувальниці не вдалося. Її разом із жертвою затримали правоохоронці на блокпосту у м. Маріуполі під час руху на рейсовому автобусі у напрямку м. Запоріжжя, звідки вони готувались вилетіти до Туреччини через міжнародний аеропорт.
 
На теперішній час обвинувальний акт за ч.2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України спрямовано до суду для розгляду по суті.  Подальшу долю вербувальниці вирішить суддівський вирок.   
                      
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2378