Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

До 9 та 7 років за гратами засуджено зловмисників, які жорстоко забили до смерті чоловіка похилого віку

Краматорським міським судом підтримано позицію публічного обвинувачення та двох місцевих мешканців визнано винними у спричиненні чоловіку тілесних ушкоджень, які виявились не сумісними із життям.
 
У ході судового розгляду встановлено, що 67-річний чоловік прийшов в гості до свого знайомого, де вони разом вживали спиртні напої. У цей же час в іншій кімнаті квартири перебував син хазяїна з другом та його дівчиною. Коли батько заснув, молодий чоловік попросив його гостя піти додому. На цьому ґрунті між ними виникла сварка, під час якої молодик зі своїм другом (обидва – раніше судимі)  кілька разів вдарили батькового приятеля кулаками по голові, а коли той впав на підлогу, продовжили бити по голові, животу та грудній клітині ногами. 
 
У подальшому, намагаючись приховати свою участь у скоєнні злочину, друзі відтягли потерпілого до ванної кімнати, де змили з його обличчя та одежі кров, поклали на підлогу ліфта та спустили на перший поверх. Сусіди, побачивши непритомного чоловіка, викликали швидку допомогу, проте через 2 години чоловік помер у реанімації.    
 
Суд визнав товаришів віком 24 та 27 років винними у спричиненні умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121  КК України), а також у сумісному скоєнні крадіжки (ч. 1 ст. 185), призначивши покарання у вигляді 7 та 9 років позбавлення волі.     
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2366