Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2018

Двох бойовиків «ДНР», які чинили активний опір Збройним силам України, заочно засуджено до 8 та 9 років позбавлення волі

У квітні 2014 року 27-річний мешканець Костянтинівки, щойно звільнившись з місць позбавлення волі, де відбував термін ув’язнення за вчинений грабіж,  приїхав до окупованого терористами м. Донецька, де вступив до лав так званого «Народного ополчения Донбасса».
 
Після проходження військової підготовки, чоловік отримав посади стрілка та розвідника-навідника, а згодом став командиром розвідувальної групи «2-й разведроты 1-ой Славянской отдельной механизированной бригады «ДНР» та брав активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України та інших військових підрозділів, задіяних у антитерористичній операції. 
 
16 листопада 2014 року вказаного чоловіка та його поплічника – 35-річного уродженця Чернігівської області, які у складі озброєної групи вирушили в бік с. Гранітне Тельманівського району з метою захоплення ЗСУ, в результаті бойового зіткнення було поранено та затримано українськими захисниками.  Автоматичну зброю та боєприпаси вилучено. Згодом бойовиків обміняно на українських полонених.
 
Згідно з ухвалою слідчого судді, стосовно вказаних осіб слідчим відділом 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проводилось спеціальне досудове розслідування. За результатами розслідування обвинувальний акт прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду.
 
У Приазовському районному суді Запорізької області провину бойовиків в умисному скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, доведено повністю. Врахувавши позицію прокуратури, суд призначив командиру розвідгрупи «ДНР» покарання у вигляді 9 років, а його підлеглому – 8  років позбавлення волі.   
 
Прес-служба прокуратури Донецької області                           
 
 

кількість переглядів: 2044