Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2018

У Маріуполі судитимуть посадовців металургійного підприємства за порушення правил безпеки, що призвело до загибелі працівника

У ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2016 року на території конверторного цеху ПрАТ «МК «Азовсталь» під час підйому вантажозахоплювального пристрою краном один із гаків зачепився за конструкцію стенда. Внаслідок натягу стропа гак зіскочив та відлетів у бік слюсара-ремонтника, який від отриманої тяжкої травми помер.
 
Таким чином, внаслідок недбалого виконання робіт працівниками підприємства загинув 50-річний працівник, якого було допущено до виконання робіт без відповідної кваліфікації (розряду), що також є грубим порушенням вимог Закону України «Про охорону праці».
 
На теперішній час Маріупольською місцевою прокуратурою №2 затверджено та спрямовано до Орджонікідзевського районного суду м.Маріуполя для розгляду по суті обвинувальний акт за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) стосовно майстра і машиніста крана зазначеного підприємства.
 
За скоєння вказаного кримінального правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років з позбавленням права обіймати посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2158