Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2018

Засуджено та позбавлено батьківських прав жінку, яка довела до виснаження власну 8-місячну дитину

Завдяки принциповій позиції Слов’янської місцевої прокуратури суд оголосив обвинувальний вирок жінці, яка скоїла кримінальне правопорушення, передбачене ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) КК України.
 
Нагадаємо, у  липні 2016 року у селищі Билбасівка Слов’янського району виявлено з ознаками жахливого виснаження 8-місячну дитину. Голодну і роздягнену дівчинку, що знаходилась в домі без нагляду дорослих, було терміново доставлено до міської дитячої лікарні. У дитини діагностовано енцефалопатію, хвороби серця і органів зору, гіперметропію, білково-енергетичну недостатність, гіпотрофію ІІІ ступеню та розлади психологічного розвитку.
 
Як з’ясувалось, 25-річна мати хворої дівчинки перебувала на обліку у соціальних службах як малозабезпечена мати-одиначка, що виховує трьох неповнолітніх дітей, адже крім доньки, вона мала двох синів 2 та 4 років.
 
Суд визнав жінку винною у скоєнні вказаного злочину та засудив до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки. Також рішенням суду горе-мати позбавлено батьківських прав щодо усіх дітей.
 
Потерпіла дитина на теперішній час виховується у новій родині.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2401