Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2018

Макіївчанина, який воював на боці терористів проти Збройних сил України, засуджено до 8 років за гратами

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді  прокуратура Донецької області, оголошено вирок у справі 36-річного чоловіка, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» брав участь у бойових діях проти Збройних сил України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2015 року уродженець м. Макіївки, який останнім часом з жінкою та дітьми проживав на контрольованій українською владою території Донеччини - у с. Пречистівка Мар’їнського району, приїхав до батьків на окуповану територію.
 
Коли дрібна та низькооплачувана робота набридла, чоловік з метою заробити побільше «легких грошей» добровільно прибув до військомату так званого міністерства оборони терористичної організації «ДНР» та був зарахований до складу роти радіаційного, хімічного та біологічного захисту 9-го полку 1-го Армійського корпусу «ДНР», що розташована у с. Безіменне Новоазовського району. До обов’язків новоспеченого терориста входило обслуговування військової техніки. Крім того, отримавши військову форму,  військовий квиток та вогнепальну зброю з боєприпасами, він чинив опір підрозділам ЗСУ у вказаному районі.  
 
У січні 2016 року макіївчанин звільнився зі служби, натомість вже через рік, знов таки з корисливих мотивів, став бійцем 5-ї роти 2-ї мотострілкової бригади 11-го полку 1-го Армійського корпусу «ДНР»  та воював в районі м. Донецька.
У квітні 2018 року, під час проведення українськими правоохоронцями контррозвідувальних заходів в районі с. Водяне Ясинуватського району, бойовика було затримано та заарештовано.
За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, обвинуваченого засуджено до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
                              Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2850