Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

Оголошено вирок чоловіку, який, знищивши дерева в районі Краматорського аеропорту, завдав державі шкоду на 300 тис грн

Краматорський міський суд оголосив обвинувальний вирок у справі мешканця Краматорська, який, займаючись незаконною порубкою лісу, скоїв злочин, передбачений ч. 2 ст. 246 КК України.
 
У ході судового розгляду встановлено, що у жовтні 2017 року 40-річний чоловік, погодившись на пропозицію знайомого, разом із товаришами здійснив незаконну порубку дерев в районі Краматорського аеропорту, біля складських приміщень, що належать одному з сільськогосподарських підприємств.
 
За відсутності лісорубних квитків та усвідомлюючи, що вони знаходяться на території об’єкту захисної лісосмуги, чоловіки за допомогою ланцюгових бензопил спилили 54 дерева порід клен, ясень та дуб, завдавши матеріальну шкоду державі в особі Краматорської міської ради  на суму близько 300 тис грн.
 
Дослідивши усі докази, надані публічним обвинуваченням, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, суд визнав чоловіка винним в інкримінованому злочині та призначив покарання  у вигляді двох років позбавлення волі з випробуванням на 1 рік.
 
Стосовно інших осіб, що брали участь у знищенні лісових насаджень, матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування якого триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2459